flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок чоловіку за вчинення кримінального правопорушення , передбаченого ч.1 ст.111-1 КК України

26 квітня 2023, 15:25

     Овруцький районний суд Житомирської області розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження щодо жителя Овруцької ТГ Коростенського району Житомирської області, якого обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 111-1 КК України. 

За матеріалами справи,  громадянин України, будучи достовірно обізнаним про факт здійснення збройної агресії рф проти України, зокрема, шляхом повномасштабного військового вторгнення, діючи умисно з мотивів підтримки інформаційних впливів держави-агресора на шкоду інформаційній безпеці України та з метою їх поширення серед невизначеного кола осіб, перебуваючи у публічному місці, у присутності мешканців населеного пункту та інших осіб, діючи умисно, висловив заклики щодо схвалення збройного вторгнення та бойових дій, що вчиняються рф на території України, чим публічно закликав до підтримки рішень та дій держави - агресора.

    Суд ухвалив вирок, яким обвинуваченого визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 111-1  КК України, і призначив йому покарання  у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування,  на строк десять років.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30-ти днів.