flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

16 травня 2019, 12:54

           Овруцьким районним судом Житомирської області з метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя проведено День відкритих дверей.

         Серед відвідувачів суду були учні 9-го класу Овруцького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію приміщенням суду, ознайомлення  з роботою суду з використанням відеоконфенцзв»язку, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду.

            Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  КП «Д-3», порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. У доступній для учнів формі було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.  Після ознайомлення з роботою канцелярії суду присутні оглянули  архів суду.

   Сподіваємось, що гості заходу отримали достатньо інформації та реальних уявлень про почесну та гідну, у той же час напружену та неспокійну багатопрофільну діяльність суддів та працівників апарату суду .

    На завершення зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись спільними сподіваннями на подальші зустрічі.